Τέλος στις προνομιακές εκπτώσεις των εργαζομένων της ΔΕΗ – Έφταναν το 75%

2019-08-28 23:56

Τα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ

Σύμφωνα με το υπουργείο, οι προνομιακές εκπτώσεις που απολαμβάνουν οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση, φτάνουν μέχρι και το 75%, και μάλιστα ακόμη και στις χρεώσεις ΥΚΩ, ΕΡΤ, χρεώσεις Δήμου κλπ !!!!

Η κίνηση αυτή εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο για το «σχέδιο διάσωσης της ΔΕΗ» αλλά και στα μέτρα ενίσχυσης της ρευστότητάς της.

Συγκεκριμένα το Υπουργείο αναφέρει ότι:

Με την υπ’ αριθμ. 127/7.11.1990 Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου και την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση της 31.7.1991 προβλέπεται ότι οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ απολαμβάνουν προνομιακές εκπτώσεις στα τιμολόγια της εταιρείας που φτάνουν κατά μέσο όρο το 75%. Μάλιστα οι εκπτώσεις αυτές δεν αφορούν μόνο το ηλεκτρικό ρεύμα (ανταγωνιστικό σκέλος τιμολογίου) αλλά και τις μη ανταγωνιστικές χρεώσεις στον λογαριασμό της ΔΕΗ ( ΥΚΩ, ΕΡΤ, χρεώσεις Δήμου κλπ).

Με τη νέα νομοθετική ρύθμιση:

α) Θα καταργηθεί πλήρως η έκπτωση των εργαζομένων της ΔΕΗ στο μη ανταγωνιστικό σκέλος των τιμολογίων.
β) Θα περιοριστεί στο 30% η έκπτωση των εργαζομένων της στο ηλεκτρικό ρεύμα (ανταγωνιστικό σκέλος των τιμολογίων) όπως ισχύει και για τους εργαζόμενους στις ανταγωνιστικές εταιρείες ηλεκτρικού ρεύματος.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε ανακοίνωσή του επισημαίνει: «Η απόφαση για τη μείωση της προνομιακής έκπτωσης των εργαζομένων, των υπαλλήλων και των συνταξιούχων, είναι άλλη μια δύσκολη απόφαση που λαμβάνεται με στόχο τη διάσωση της ΔΕΗ. Πιστεύουμε ότι οι άνθρωποι της ΔΕΗ αντιλαμβάνονται καλύτερα από τον καθένα την πολύ δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η εταιρεία και θέλουν να συμβάλουν στην υπέρβαση της κρίσης. Άλλωστε εκτός από αυτούς – πλάτη καλούνται να βάλουν όλοι – και οι καταναλωτές και οι παραγωγοί των ΑΠΕ και οι ανταγωνιστές της εταιρείας»

Πακέτο διάσωσης της ΔΕΗ ύψους 500 εκατ. ευρώ

Την ίδια ώρα, πακέτο διάσωσης της ΔΕΗ ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ με ουδέτερο αποτέλεσμα για τους καταναλωτές, καθώς οι αυξήσεις στην κιλοβατώρα αντισταθμίζονται από τις μειώσεις του ΦΠΑ και του ΕΤΜΕΑΡ, αποφασίζει την προσεχή Παρασκευή το Διοικητικό Συμβούλιο της επιχείρησης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου η εισήγηση του νέου προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της επιχείρησης, Γιώργου Στάσση προς το ΔΣ θα περιλαμβάνει:

Αύξηση της χρέωσης ανά κιλοβατώρα (ανταγωνιστικό σκέλος τιμολογίων) για την ενίσχυση των εσόδων της ΔΕΗ που όμως αντισταθμίζεται πλήρως για τους καταναλωτές από τη μείωση του ΦΠΑ και του ΕΤΜΕΑΡ. Σημειώνεται ότι η ΔΕΗ θα παραμείνει ο πάροχος με το χαμηλότερο πάγιο τέλος της αγοράς.
Μείωση της έκπτωσης συνέπειας από το 10 στο 5%
Θέσπιση ρήτρας CO2 για τα νοικοκυριά χωρίς άμεση επίπτωση στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.
Επιπλέον έκπτωση 50% για τα μηχανικά υποστηριζόμενα άτομα, που είναι δικαιούχοι του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου.

 

web counter