Ενδιαφέροντα από την Ελλάδα καί τον κόσμο

2017-03-02 08:59

Το τραγικό δυστύχημα της 26/2/2017, έφερε στην επικαιρότητα το θέμα των ελαστικών και πράγματα που θα έπρεπε να ξέρει ο καθένας, αλλά δεν ξέρει ούτε το 1% των οδηγών !
ΟΛΑ τα ελαστικά αυτοκινήτου γράφουν επάνω το όριο ταχύτητας!
Αναλυτικά και με απλά λόγια:

Σε κάθε ελαστικό αναγράφεται ο "δείκτης ταχύτητας ελαστικών¨, που δείχνει την μέγιστη ταχύτητα οχήματος στην οποία τα ελαστικά αναμένεται να λειτουργήσουν σωστά. Η αναγραφή του γίνεται στην πλευρική επιφάνεια των ελαστικών δίπλα στον τύπο του ελαστικού.

Τα ελαστικά που κυκλοφορούν στην αγορά, κατατάσσονται σε μία από τις παρακάτω κατηγορίες, ανάλογα με το δείκτη ταχύτητας ελαστικών :
 1. N 140 
 2. P 150 
 3. Q160 
 4. R 170
 5. S 180 
 6. T 190 
 7. U 200
 8. H 210
 9. V 240
 10. Z 240+
 11. W 270
 12. Y 300
Δηλαδή, εαν στο λάστιχο που έχει το Ι.Χ. σας βρείτε το γράμμα W, αυτό σημαίνει ότι τα ελαστικά αναμένεται να λειτουργήσουν σωστά, μέχρι τα 270 χλμ. Πάνω από αυτό το όριο είναι πιθανότατο ότι θα καούν.
 
Η αριθμοσειρά που βλέπετε στην παρακάτω φωτογραφία έχει τις εξής πληροφορίες:

 
1) φάρδος 205 χιλιοστά ή 20,5 εκατοστά (αυτό το ξέρουν όλοι οι οδηγοί)
2) Ο δεύτερος αριθμός (55) είναι η αναλογία (ο λόγος) του ύψους του προφίλ προς το πλάτος ελαστικού επι τοις εκατό.
3) το R δείχνει τον τύπο του ελαστικού, που είναι συνήθως Radial.
4) Ο τρίτος αριθμος 16 είναι η διάμετρος της ζάντας σε ίντσες. Στο παράδειγμα, η διάμετρος της ζάντας είναι 16 ίντσες ή 16 ίντσες X 25,4 χιλιοστά/ίντσα = 406,4 χιλιοστά.
5) Ο τέταρτος αριθμός (91) είναι ο δείκτης φορτίου, το πόσα κιλά "σηκώνει" κάθε τροχός, με ισοδύναμη κατανομή. Υπάρχει ένας πίνακας, για αυτό και το 91 σημαίνει ότι κάθε τροχός μπορεί να σηκώσει 615 κιλά, άρα οι 4 τροχοί 4Χ615= 2.460 κιλά.

 

6) Το τελευταίο γράμμα είναι ο δείκτης ταχύτητας, που στην ανωτέρω εικόνα είναι W.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΜΕ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ ΕΛΑΣΤΙΚΟ

Ας πάμε τώρα στο δημοφιλές ελαστικό στην Ελλάδα,  το
Michelin Energy Saver + 205/55R16 91V
Η αριθμοσειρά, δείχνει ότι πρόκειται για ένα ελαστικό , σχετικά φαρδύ (οι κατασκευαστές επιλέγουν συνήθως 195 χιλιοστά, οι Έλληνες βάζουμε 205), 16άρας ζάντας, που σηκώνει αυτοκίνητο με συνολικό βάρος 2.460 κιλά κι έχει δείκτη ταχύτητας "V", δηλαδή πάνω από 240 χλμ. πεθαίνεις.

Επειδή το άρθρο αυτό αναφέρεται κυρίως στο δείκτη ταχύτητας, θα σημειώσουμε ότι τα περισσότερα ελαστικά του "μέσου Ι.Χ." των 1600 κυβικών, έχουν δείκτη Η ή V, που σημαίνει ότι αν κάποιος παραβιάσει τα όρια ταχύτητας που καθορίζουν αυτοκτονεί ή σκοτώνει αθώους -πέραν των άλλων λόγων- και από τα ελαστικά.

Άλλο ένα δημοφιλές ελαστικό είναι το χειμερινό
Pirelli W190 Snow Control S3 195/65R15 95T
Όπως βλέπουμε, έχει δείκτη ταχύτητας Τ, δηλαδή ο κατασκευαστής σου λέει "μην τρέξεις πάνω από 190 θα σκοτωθείς" !

Το ότι υπάρχει όριο στα ελαστικά, δεν σημαίνει ότι πρέπει να το πιάσουμε κιόλας!
Η πείρα αποδεικνύει ότι μετά τα 130 το Ι.Χ. γίνεται άκρως επικίνδυνο για όλους.

Απλά, μην τρέχετε. Τόσο απλά.

Αυτά, με απλά λόγια. Αν θέλετε περισσότερες λεπτομέρειες και πλήρη οδηγό, οι μεγάλες εταιρείες ελαστικών έχουν αναλυτικότατους οδηγούς στα sites τους.

Σ.Γ. makpress 28/2/2017

 

2017-03-01 12:14

"Δεν υπάρχει αυτό που κάνει" έλεγε ο πιτσιρικάς δίπλα μου. "Δεν υπάρχει. Δεν υπάρχει" επαναλάμβανε συνεχώς. Και όμως, υπάρχει. Και υπάρχει σε τόσο μεγάλη ένταση, που του έχει δημιουργήσει εμπλοκή. Γιατί δεν είναι ούτε PlayStation, ούτε εικονική πραγματικότητα, ούτε κάποιο ψηφιακό τρικ. Είναι απόλυτα πραγματικό, απόλυτα αληθινό, απόλυτα επικίνδυνο και απόλυτα ξεχασμένο, από μια άλλη εποχή. Είναι ο "γύρος του θανάτου".  

 Ο ξεχασμένος ήρωας περιστρέφεται με την γέρικη Norton του. Ο ήχος του κινητήρα, με την δυνατή συμπίεση και την κομμένη εξάτμιση, σε χτυπάει στο στομάχι. Οι ξύλινες εξέδρες αρχίζουν να έχουν κραδασμούς. Μυρίζει καμένο λάστιχο μαζί με καυσαέριο. Ο γενναίος αναβάτης σηκώνεται όρθιος στην μοτοσικλέτα του. Στην επόμενη στροφή σηκώνει το δεξί του πόδι και περνάει όλος στην αριστερή πλευρά της μηχανής, πατώντας μόνο στον αριστερό μαρσπιέ. Άλλη μια στροφή και αφήνει τα χέρια του από το τιμόνι. Στην επόμενη, σηκώνει και το αριστερό πόδι στον αέρα. Η επαφή με την μοτοσικλέτα, πλέον, υπάρχει μόνο με το δεξί πόδι στον αριστερό μαρσπιέ. Αποσπασμένος τελείως από την Norton, σαν να πετάει, έχει νικήσει την βαρύτητα - αφού η φυγόκεντρος δύναμη είναι πιο δυνατή.  

 Πιο δυνατά ήταν και τα χειροκροτήματα, όταν καβάλησε κανονικά την μηχανή του, από τους θεατές που μόλις επανήλθαν από το πάγωμα. "Δεν υπάρχει" είπε πάλι ο πιτσιρικάς. Γύρισα και τον είδα, στα αριστερά μου. Πλαστικό μαύρο μπουφάν, ζελέ και κοκοράκι στο μαλλί. Οι απλοί άνθρωποι της επαρχίας έχουν ακόμη το προνόμιο να πηγαίνουν στα πανηγύρια. Εκεί, που ξεχάστηκαν λίγοι ρομαντικοί και δεν άλλαξαν εποχή... 

Οι απλοί άνθρωποι της επαρχίας έχουν ακόμη το προνόμιο να πηγαίνουν στα πανηγύρια. Εκεί, που ξεχάστηκαν λίγοι ρομαντικοί και δεν άλλαξαν εποχή.   Ο Γιώργος Βερούτης είναι ένας από αυτούς. Είναι ένας ήρεμος άνδρας 52 χρονών. Όπως είχε γράψει και ο Συνιώρης στο "0300" "είναι ο τελευταίος αρχηγός, της φυλής των ακροβατών". Ακροβατεί με την μοτοσικλέτα του στον "γύρο του θανάτου" εδώ και 30 χρόνια. Ο μοναδικός δάσκαλος του είδους, έχει μυήσει και τα παιδιά του, από μικρά, στα ριψοκίνδυνα ακροβατικά με μοτοσικλέτα. Τον Θωμά και τον Σπύρο. Γυρίζει όλη την Ελλάδα, κάνοντας νομαδική ζωή. Η γυναίκα του, η Βασιλική, είναι στο ταμείο. Είναι μαζί από το 1977, όπου και την "έκλεψε" μετά από μια παράσταση στην Σπερχειάδα.

   Όλα ξεκίνησαν όταν ο πατέρας του, ο ακροβάτης Σπύρος Βερούτης, έπεσε και χτύπησε και τελικά τα παράτησε. Τον διαδέχτηκε ο θείος του, ο Λεωνίδας, ο οποίος είχε φτιάξει και το ξύλινο βαρέλι, το 1987. Χτύπησε και αυτός και τότε αποφάσισε να πάρει το βαρέλι ο ίδιος. Τότε ήταν που του είπε ο πατέρας του «αν θέλεις να ζήσεις, πρέπει να φοβάσαι» Ο φόβος δεν του στέρησε την ελευθερία του. Έμαθε να ζει έτσι. Και αυτός και η οικογένεια του.   Καθόμαστε έξω από το τροχόσπιτο του και μιλάμε. Διακρίνω το ελεύθερο πνεύμα του, αλλά μαζί και την γενναία του ψυχή. "Στα 30 χρόνια" μου λέει "μόνο δύο έχουν μπει στο βαρέλι, εν ώρα ακροβασίας. Εσύ θα είσαι ο τρίτος". Δεν ήξερα αν πιο πολύ χάρηκα - ή αγχώθηκα. Το σίγουρο πάντως είναι ότι για αυτή την απάντηση είχα κάνει 300 χιλιόμετρα. 

  "Ο Σπύρος δεν τρέχει αυτό τον καιρό" συνέχισε. "Τον αντικατέστησε ο Άρης. Είναι γιος του Μποζίκη, κάναμε μαζί ακροβατικά πιο παλιά". 

  Το βαρέλι το στήνουν πάντα στην άκρη του Λούνα Παρκ. Στο περιθώριο. Εκεί που τελειώνουν τα ψέματα και τα τρικ. Εκεί που αρχίζει η ξεχασμένη εποχή με τα ριψοκίνδυνα ακροβατικά, χωρίς δίχτυα ασφαλείας. Εκεί που οι αυθεντικοί γενναίοι ακροβάτες ρισκάρουν κάθε βράδυ, με έναν ρομαντικό ηρωισμό που, αυτός και αν είναι που "δεν υπάρχει".  

 Τους είδα να κάνουν τον σταυρό τους, σχεδόν κρυφά, κάθε φορά που καβαλούσαν την μηχανή τους μέσα στο βαρέλι. Έξω, στο ταμείο, η Βασιλική άναβε ένα τσιγάρο, κάθε φορά που άκουγε την γέρικη Norton να παίρνει μπροστά. Ήξερε ότι σε λίγα λεπτά ο άντρας της θα κάνει αυτό που ακούγεται από τα μεγάφωνα στα Ιταλικά. Το «σάλτο μορτάλε». 

Πηγή: www.lifo.gr * Ο γύρος του θανάτου δημοσιεύθηκε - αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, για πρώτη φορά, στις 18/10/2010 σαν φωτο-ιστορία. Η αναδημοσίευση στον ιστότοπο lifo.gr έγινε γιατί, στον αρχικό ιστότοπο δημοσίευσης δεν υπάρχει πια. Ούτε και πουθενά αλλού. 

 

2017-02-11 18:43

Η “Lamborghini των πουλερικών”, όπως το αποκαλούν, έχει το όνομα Ayam Cemani. Πρόκειται για ένα σπάνιο είδος κοτόπουλου από την Ινδονησία, που είναι κατάμαυρο στην εμφάνιση και ανήκει σε μία από τις πιο εξωτικές φυλές στον κόσμο.

Κάθε μέρος αυτού του μοναδικού πουλιού είναι μαύρο, από τα γυαλιστερά φτερά μέχρι τα νύχια και τα εσωτερικά του όργανα. Αυτό οφείλεται σε μια κατάσταση που ονομάζεται fibromelanosis, μια αβλαβής γενετική μετάλλαξη που επιτρέπει σε επιπλέον μελανίνη να διαρρεύσει μέσα στους ιστούς του πουλιού. Αυτή η διαδικασία συμβαίνει στο έμβρυο, με αποτέλεσμα τους κατάμαυρους νεοσσούς. Το Ayam Cemani ενέπνευσε τη λαογραφία της Ιάβας από τον 12ο αιώνα, όταν θεωρήθηκε πουλί της ελίτ. Θεωρείται πτηνό που φέρνει δύναμη και πλούτο. 

 

 

2017-01-31 21:33

Η χιονισμένη Ευρυτανία στα... λευκά από ψηλά [βίντεο]

Ένα πραγματικά εντυπωσιακό video από την χιονισμένη Ευρυτανία.

Εικόνες από ψηλά που μαγεύουν με το τοπίο «ντυμένο» στα λευκά. Έχει γυριστεί με drone στο Κρίκελλο Ευρυτανίας και το έχει επιμεληθεί ο Βασίλης Παπαμίχος και το μετέδωσε το TV STAR Κεντρικής Ελλάδας.

2017-01-27 21:22

Pixabay

Ταινίες και βιβλία έχουν γραφτεί για το τέλος του κόσμου. Τότε που καιρικά φαινόμενα ή ένας μετεωρίτης καταστρέψουν τη Γη. Λίγα, όμως, έχουν λεχθεί για το τι θα γίνει αν εξαφανιστούν οι άνθρωποι.

Σύμφωνα με βίντεο, δεν θα πάρει πολύ στη Γη να επαναφέρει τον εαυτό της, ωστόσο, η διαδικασία θα είναι τρομακτική.

Στο βίντεο, από το κανάλι του YouTube #Mind Warehouse που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το National Geographic, παρουσιάζονται εικασίες επιστημόνων, πολιτικών μηχανικών και άλλων εμπειρογνωμόνων για το τι θα μπορούσε να συμβεί στη Γη μόλις εξαφανιστούν οι άνθρωποι.

Λίγες ώρες μετά τα περισσότερα φώτα θα σβήσουν, καθώς οι περισσότεροι από τους σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας δεν θα είναι σε θέση να «τρέξουν».

Οι μονάδες ηλεκτροπαραγωγής θα ξεμείνουν από καύσιμα, ενώ οι ηλιακοί συλλέκτες ενδεχομένως θα καλυφθούν από σκόνη.

Δύο τρεις ημέρες αργότερα, τα περισσότερα υπόγεια συστήματα μεταφορών θα γεμίσουν νερό, επειδή οι σωλήνες δεν θα λειτουργούν.

Μετά από 10 ημέρες, τα κατοικίδια και τα εκτρεφόμενα ζώα -συμπεριλαμβανομένων δισεκατομμυρίων κοτόπουλων και εκατομμύρια αγελάδων- θα πεθάνουν από την πείνα, ενώ τα μεγάλα σκυλιά θα κυνηγούν τα μικρότερα ζώα.

Με τον καιρό να περνάει η κατάσταση στη Γη θα γίνεται όλο και πιο δύσκολη. Μετά από ένα μήνα υπολογίζεται πως το νερό ψύξης των πυρηνικών σταθμών θα έχει εξατμιστεί, γεγονός που θα οδηγήσει σε μια σειρά καταστροφών σε όλο τον κόσμο. Θα προκληθούν καταστάσεις χειρότερες από ότι στην Φουκοσίμα και το Τσερνόμπιλ.

Σύμφωνα με το βίντεο, «συνολικά ο πλανήτης θα ανακάμψει από τη ραδιενεργό μόλυνση μάλλον γρήγορα και εύκολα».

Ενα χρόνο αργότερα, οι δορυφόροι γύρω από τη Γη θα ξεφεύγουν από την τροχιά τους, δημιουργώντας παράξενα «αστέρια» στον ουρανό.

Και τα χρόνια περνάνε και οι πόλεις θα αρχίσουν να χάνονται. Είκοσι πέντε χρόνια μετά την εξαφάνιση του ανθρώπου, πόλεις όπως το Λας Βέγκας και το Ντουμπάι, θα θαφτούν στην άμμο. Ο αέρας βέβαια θα έχει γίνει πιο καθαρός και η ορατότητα θα έχει βελτιωθεί.

Χωρίς τους ανθρώπους οι φάλαινες θα ευδοκιμήσουν και θα αναπαραχθούν, όπως ορίζει η φύση τους.

Τριακόσια χρόνια αργότερα, μεταλλικά κτίρια, γέφυρες και πύργοι θα αρχίσουν να διαλύονται εξαιτίας της διάβρωσης, ενώ 10.000 χρόνια μετά, το μόνο στοιχείο που θα θυμίζει τον άνθρωπο θα είναι ότι έχει κατασκευαστεί από πέτρα, όπως οι Πυραμίδες στην Αίγυπτο και το Σινικό Τείχος στην Κίνα.

 

 

 

2017-01-22 23:04

Δυο μέρες μετρά επισήμως ως πρόεδρος των ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ και οι πρώτες θεωρίες συνωμοσίας άρχισαν να διαδίδονται. Η πιο δημοφιλής είναι αυτή που θέλει τον φρουρό του να έχει πλαστικά χέρια... και τα πραγματικά του να είναι μέσα από το παλτό του.

Μετά την ορκωμοσία του προέδρου Τραμπ, αρκετά μέλη της νομικής και στρατιωτικής κοινότητας παρατήρησαν κάτι ασυνήθιστο σε έναν από τους σωματοφύλακές του. Ο  πράκτορας φαίνεται να έχει ιδιαίτερα δύσκαμπτα τα χέρια του σε μία ασυνήθιστη στάση.

Ο λόγος -σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενά τους, που δεν αποκλείται να είναι μία θεωρία συνωμοσίας- είναι ότι φορούσε προσθετικά μέλη, και τα κανονικά χέρια του ήταν μέσα από το παλτό του, στη θέση οπλισμού ενός αυτόματου όπλου σε περίπτωση που συνέβαινε κάτι απρόοπτο.

Δείτε το βίντεο και βγάλτε τα συμπεράσματά σας

2017-01-19 23:20

Ο καφές είναι αυτός που μας ξυπνάει το πρωί και μας βοηθάει να σκεφτόμαστε με μεγαλύτερη διαύγεια και οξύνοια. Όμως η επίδραση του καφέ στον εγκέφαλό μας δεν σταματά εκεί. Από τη μνήμη μέχρι τη διάθεσή μας, ο καφές… ερωτοτροπεί με τον εγκέφαλό μας και τα χημικά του με πολλούς και ενδιαφέροντες τρόπους.

Γιατί ο καφές μάς ξυπνάει

Όλοι γνωρίζουν πως η καφεΐνη είναι το συστατικό του καφέ που μας κρατά ξύπνιους και λειτουργικούς ndash; τουλάχιστον για λίγο. Πώς δρα όμως; ‘Κλειδώνει ‘ τους υποδοχείς νευροχημικών στον εγκέφαλό μας που αντιδρούν στις ορμόνες που μας κάνουν να νιώθουμε κουρασμένοι, δείχνει μελέτη από τις ΗΠΑ και την Ιταλία. Ταυτόχρονα, κλειδώνοντας τους υποδοχείς που προκαλούν τη νύχτα, η καφεΐνη επιτρέπει στα πιο ‘δραστήρια ‘ χημικά του εγκεφάλου, όπως η γλουταμάτη και η ντοπαμίνη, να κυκλοφορούν πιο ελεύθερα. Όταν νιώθουμε ένα κύμα ενέργειας από έναν τριπλό εσπρέσο, είναι αυτά ακριβώς τα χημικά ndash;και όχι η καφεΐνη- που μας τονώνουν, αναφέρεται στην έρευνα.

Ποια η σχέση του καφέ με τη μνήμη

Μελέτη από το Πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς βρήκε πως η λήψη καφεΐνης, σε ποσότητα που αντιστοιχεί σε ένα ή δύο φλιτζάνια καφέ, ενισχύει τη μνήμη ενός ανθρώπου για συγκράτηση νέων πληροφοριών κατά περίπου 10%. Πώς; Πιθανότατα με τον ίδιο τρόπο που η καφεΐνη μας κρατά ξύπνιους και με κοφτερή σκέψη, εξηγεί ο Michael Yassa, Ph.D., συν-συγγραφέας της μελέτης. Ο Yassa υποστηρίζει πως η καφεΐνη μπορεί να ενισχύει τη δραστηριότητα εκείνων των χημικών του εγκεφάλου που εμπλέκονται στην αποθήκευση πληροφοριών.

Υπάρχουν επίσης πολλές μελέτες που έχουν συσχετίσει τον καφέ και την καφεΐνη με βελτίωση στη λήψη αποφάσεων, στη συγκέντρωση, στην πιο γρήγορη ανάκληση πληροφοριών, πιο έντονη και μεγάλη συγκέντρωση προσοχής. Κάποιες νεότερες έρευνες έχουν ακόμη συνδέσει την κατανάλωση καφέ με χαμηλότερα ποσοστά ασθενειών του εγκεφάλου που σχετίζονται με τη γήρανση, όπως η άνοια.

Τα καλά και τα κακά νέα

Εξίσου πολλές μελέτες έχουν δείξει πως η καφεΐνη γίνεται συνήθεια και εθισμός στον οργανισμό. Αυτό σημαίνει πως αν ο εγκέφαλός μας συνηθίσει την ενίσχυση του καφέ, ίσως δεν μπορούμε να σκεφτούμε καθαρά ή να νιώθουμε σε εγρήγορση τις μέρες που για κάποιο λόγο δεν μπορούμε να πιούμε καφεδάκι. Μπορεί επιπλέον να χρειάζεται να πίνουμε όλο και περισσότερο για να νιώθουμε την ενίσχυσή του. Υπάρχουν όμως και καλά νέα: Μεγάλη μελέτη από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Όρεγκον καταλήγει πως τίποτε από αυτά δεν πρόκειται να μας συμβεί εάν δεν ξεπερνάμε τα 700 ml καφέ τη μέρα!!!

Πηγή: capital.gr

2017-01-19 23:13

Δείτε… απίστευτη αγγελία σε εφημερίδα της Θεσσαλίας (ΦΩΤΟ)

Δεν υπάρχει η αγγελία που δημοσιεύτηκε σήμερα σε τοπική εφημερίδα των Τρικάλων… Βουλγάρα 46 ετών, ζητά γνωριμία με κύριο έως 49 ετών, να είναι ψηλός, όχι καραφλός, χωρίς περούκα, αδύνατος ευκατάστατος, με χωράφια και λεφτά!!!..

αγγελια Τρικαλα

ΠΗΓΗ: trikalavoice.gr

2017-01-18 19:58

Αγαπάτε τα καυτερά φαγητά; Τότε θα αγαπήσετε και τα αποτελέσματα νέας μελέτης του Πανεπιστημίου του Βερμόντ, που έδειξε ότι η κατανάλωση κόκκινων, καυτερών πιπεριών χαρίζει μακροζωία! Πιο συγκεκριμένα, η κατανάλωση του συγκεκριμένου τροφίμου συνδέθηκε με μείωση 13% στη συνολική θνησιμότητα- κυρίως σε θανάτους που οφείλονταν σε καρδιαγγειακά συμβάματα και εγκεφαλικά.

Εδώ και πολλούς αιώνες, τα μπαχαρικά και οι πιπεριές θεωρούνται ιδιαίτερα επωφελή για την υγεία, ωστόσο μόνο μία έρευνα που πραγματοποιήθηκε και δημοσιεύθηκε στην Κίνα το 2015 είχε εστιάσει στις καυτερές κόκκινες πιπεριές και στην επίδρασή τους στη μακροζωία. Η νέα μελέτη, που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση PLoS, επιβεβαιώνει τα αποτελέσματα της κινεζικής μελέτης.

Η μελέτη χρησιμοποίησε στοιχεία από τη μελέτη NHANES, που συμπεριέλαβε περισσότερους από 16.000 Αμερικανούς, που παρακολουθήθηκαν για 23 χρόνια. Οι ερευνητές βρήκαν πως εκείνοι που κατανάλωναν καυτερές κόκκινες πιπεριές ήταν στην πλειοψηφία τους λευκοί, άνδρες, νεαρότερης ηλικίας, παντρεμένοι, κάπνιζαν, έπιναν αλκοόλ και κατανάλωναν περισσότερα λαχανικά αλλά και περισσότερο κρέας.

Ωστόσο, είχαν χαμηλότερα επίπεδα “LDL” (κακής) χοληστερόλης, σε σχέση με εκείνους που δεν κατανάλωναν κόκκινες πιπεριές τσίλι. Παρατήρησαν τον αριθμό των θανάτων και στη συνέχεια ανέλυσαν τις συγκεκριμένες αιτίες θανάτου.

“Παρόλο που ο μηχανισμός με τον οποίο οι κόκκινες πιπεριές καθυστερούν τον θάνατο δεν είναι ακόμη σίγουρος, τα κανάλια TRP παροδικού δυναμικού, που ελέγχονται από υποδοχείς (Transient Receptor Potential), που είναι οι πρώτοι υποδοχείς για διαπεραστικούς παράγοντες, όπως η καψαϊκίνη (το κύριο συστατικό των πιπεριών τσίλι), μπορεί να είναι εν μέρει υπεύθυνα για τη σχέση που παρατηρήθηκε”, τονίζουν οι συγγραφείς της μελέτης.

Υπάρχουν κάποιες πιθανές εξηγήσεις για τα οφέλη που οι πιπεριές τσίλι έχουν για την υγεία, σημειώνουν οι ερευνητές Chopan και Littenberg. Aνάμεσα σε αυτά, ξεχωρίζει το γεγονός ότι η καψαϊκίνη –κύριο συστατικό των κόκκινων πιπεριών –θεωρείται ότι παίζει ρόλο στους κυτταρικούς και μοριακούς μηχανισμούς που προλαμβάνουν την παχυσαρκία και ρυθμίζουν την κυτταρική ροή του αίματος. Επίσης, διαθέτουν αντιμικροβιακές ιδιότητες, που ίσως έχουν έμμεση επίδραση στην υγεία του ξενιστή, αλλάζοντας τη χλωρίδα του εντέρου”.

“Με δεδομένο ότι η μελέτη μας γενικεύει προηγούμενα ευρήματα, η κατανάλωση πιπεριών τσίλι –ή ακόμη και πικάντικων φαγητών- μπορεί να αποτελέσει διατροφική σύσταση ή/και να τροφοδοτήσει περισσότερη έρευνα με τη μορφή κλινικών μελετών”, σημειώνει ο Chopan.

Πηγή:stogiatro.gr

2017-01-18 00:10

 Η NASA κρύβει εξωγήινους; -H νέα θεωρία συνωμοσίας που έγινε viral [βίντεο]

Ένα νέο βίντεο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας έχει προκαλέσει σάλο μεταξύ όσων αναζητούν εξωγήινη ζωή.

Η ερευνητική ομάδα Secure 10 υποστήριξε ότι η NASA όχι μόνο γνωρίζει την ύπαρξη εξωγήινων πολιτισμών, αλλά και ότι κρύβει τα στοιχεία που το αποδεικνύουν.

Αφορμή στάθηκε το βίντεο που ανέβασε στο διαδίκτυο η ομάδα Secure 10 και στο υλικό, όπου υποτίθεται πως ένας αστροναύτης του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού τραβά την θέα της Γης από το διάστημα, εμφανίζεται ξαφνικά στο πλάνο ένα «μυστηριώδες» φως.

Ο αστροναύτης βάζει μπροστά στην κάμερα το χέρι του και το καλύπτει, κάτι που κάνει την ομάδα Secure 10 να πιστεύει ότι επιχειρεί να το κρύψει!

Η NASA, επιχειρώντας και στο παρελθόν να εξηγήσει διάφορες «λάμψεις», τονίζει πως πιθανότατα πρόκειται για αντανακλάσεις από τα παράθυρα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού. «Αντανακλάσεις από τα παράθυρα του σταθμού, τη δομή του διαστημόπλοιου ή των φώτων από τη Γη εμφανίζονται συνήθως ως αντικείμενα στις φωτογραφίες και τα βίντεο», είχε δηλώσει στο παρελθόν εκπρόσωπος της.

Προϊόντα: 61 - 70 από 1585
<< 5 | 6 | 7 | 8 | 9 >>
web counter