Νέα

2019-11-13 21:56

Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τους κατοίκους του Πλατυστόμου. Το στέκι τους, η αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου "Πηλέας", έφυγε ξαφνικά από τα χέρια τους, αφού η Δημοτική αρχή, άλλαξε τις κλειδαριές και ουσιαστικά άφησε “άστεγη” την μοναδική πηγή πολιτισμού του χωριού.

Η αίθουσα φιλοξενούνταν στο παλιό κοινοτικό κατάστημα και είχε έρθει στα χέρια του Πολιτιστικού Συλλόγου Πηλέας το 2011. Καθαρίστηκε, βάφτηκε, ευπρεπίστηκε και εξοπλίστηκε. Εκεί λειτουργούσε δανειστική βιβλιοθήκη, χάρη στην οποία πολλοί κάτοικοι της περιοχής ήρθαν για πρώτη φορά σε επαφή με τη λογοτεχνία, ώσπου έγινε η αγαπημένη τους συνήθεια.

Εκεί διοργανώνονταν εκδηλώσεις στις γιορτές. Γιορτές με τραγούδια, γλέντια και χορούς. Αλλά και εκδηλώσεις πολιτισμού και ιστορίας. Eκεί λειτουργούσε δωρεάν Μουσικό Εργαστήρι, Χορωδία αλλά και η τοπική εφημερίδα τους. Εκεί λειτουργούσε και το σινεμαδάκι τους. Η μοναδική τους διέξοδος για βραδινή έξοδο και διασκέδαση τα καλοκαίρια όταν το χωριό γέμιζε επισκέπτες αλλά και το χειμώνα για τους λιγοστούς μόνιμους κατοίκους.

Τώρα απέμεινε μόνο, μια κλειδωμένη αίθουσα.

Η εξέλιξη αυτή έγινε δεκτή με δυσαρέσκεια από μόνιμους και μη, κατοίκους του Πλατυστόμου ενώ ήδη ξεκίνησε η ηλεκτρονική συγκέντρωση υπογραφών ενάντια στην απόφαση του Δήμου.

Το ψήφισμα αναφέρει:

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος “ΠΗΛΕΑΣ” Πλατυστόμου αποτελεί έναν από τους πιο δραστήριους συλλόγους στην Δυτική Φθιώτιδα, έχοντας στο ενεργητικό του τη διενέργεια του Φεστιβαλ ΠΗΛΕΑ κάθε καλοκαίρι στο Πλατυστόμο Φθιώτιδας, Κινηματογραφικές Προβολές και Λογοτεχνικές Βραδιές κάθε εβδομάδα, Μουσικό Εργαστήρι με δωρεάν μαθήματα λαικών οργάνων, Χορωδία Ρεμπέτικου Τραγουδιού, δωρεάν Δανειστική Βιβλιοθήκη και Τοπική Εφημερίδα στην οποία αρθρογραφούν τα μέλη του. Την Δευτέρα 11/11/2019 ο Πρόεδρος της Κοινότητας Πλατυστόμου κατόπιν εντολής του Δημάρχου Μακρακώμης άλλαξε την κλειδαριά της αίθουσας του Κοινοτικού Καταστήματος που χρησιμοποιεί ο Σύλλογος ΠΗΛΕΑΣ το χειμώνα για τις εκδηλώσεις του, γεγονός το οποίο διακόπτει τη λειτουργία του συλλογου.
Ως πολίτες της Δυτικής Φθιώτιδας που ενδιαφερόμαστε να κρατήσουμε ζωντανό τον τόπο μας, ζητούμε από τον Δήμαρχο Μακρακώμης να παραχωρήσει ξανά την αίθουσα του Κοινοτικού Καταστήματος στον ΠΗΛΕΑ Πλατυστόμου και να στηρίξει με κάθε τρόπο τις εκδηλώσεις του συλλογου!

Tώρα σκοτάδι στο μικρό χωριό μας….

“Αυτή είναι η αίθουσα όπου χτυπούσε η καρδιά του “Πηλέα” του Πλατυστόμου απ’ το Φθινόπωρο του 2011 μέχρι το Φθινόπωρο του 2019″ αναφέρει σε ανάρτηση του στα social media, o πρόεδρος του Συλλόγου Πηλέας Κώστας Ευθυμίου. “Σ’ αυτήν η οθόνη των Κινηματογραφικών προβολών, τα τραπεζάκια της Αναγνωστικής Λέσχης, σ’ αυτήν η όμορφη Βιβλιοθήκη μας. Τα βράδια εδώ τα φώτα άναβαν και καλούσαν όλους όσους είχαν ανάγκη να γευτούν τις όμορφες συγκινήσεις που προσφέρει η Τέχνη, σ’ έναν ζεστό χώρο, με ωραία συντροφιά…Και γινόταν τα βράδια μαγικά…αυτά τα μακριά Χειμωνιάτικα βράδια στο μικρό χωριό μας…

Και ομόρφαινε η αίθουσα με τα γελαστά χαρούμενα πρόσωπα, ομόρφαινε η βραδιά, ομόρφαινε το μικρό χωριό μας…Τώρα σκοτάδι, βαθύ σκοτάδι θα ζώνει τη μικρή μας αίθουσα κι όλα αυτά τα μαγικά βράδια που ζήσαμε εκεί θα μείνουν γλυκές αναμνήσεις στο μυαλό και στην καρδιά μας… Άνθρωποι μικροί, άνθρωποι τυφλωμένοι από φθόνο και μίσος, “Χαγάνοι ορνεοκέφαλοι”, που λέει ο ποιητής, τυφλωμένοι απ’ τη δύναμη της εφήμερης εξουσίας τους, άλλαξαν τις κλειδαριές της εισόδου και στέρησαν απ’ τον “Πηλέα” το χώρο όπου χτυπούσε η καρδιά του…Τώρα σκοτάδι….στο μικρό χωριό μας δε θ’ ανάβει το φως του “Πηλέα” τα κρύα Χειμωνιάτικα βράδια…Το σκοτάδι με βία μάχεται για μια ακόμα φορά το φως…Το φως και το σκοτάδι…για μια φορά ακόμα αντιμέτωπα..”

Lamianow

2019-11-12 16:25

Τα τέλη κυκλοφορίας για το 2020 έχουν ήδη αναρτηθεί και οι ιδιοκτήτες ΙΧ έως το τέλος Δεκεμβρίου θα πρέπει να τα πληρώσουν, αν δεν θέλουν να βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμο.

Είναι σημαντικό όμως να σημειωθεί πως υπάρχουν κάποιες κατηγορίες που όπως και προηγούμενες χρονιές έτσι και φέτος δεν θα χρειαστεί να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας, καθώς βρίσκονται στις ομάδες που παίρνουν απαλλαγή από την πληρωμή των τελών.

Η πλήρης απαλλαγή από τα τέλη κυκλοφορίας εκτός των ατόμων με αναπηρία ισχύει και για γονείς ανήλικων ΑμεΑ. Συγκεκριμένα, το δικαίωμα της απαλλαγής από τέλη κυκλοφορίας των ανηλίκων αναπήρων, δύναται να παραχωρείται στο πρόσωπο που ασκεί τη γονική μέριμνα ή έχει την επιτροπεία του ανήλικου αναπήρου.
Η απαλλαγή από τα τέλη κυκλοφορίας για τους παραχώρηση του δικαιώματος αυτού ισχύει μέχρι και το έτος της ενηλικίωσης του αναπήρου και για ένα μόνο όχημα, έστω και αν το πρόσωπο προς το οποίο παραχωρείται ασκεί τη γονική μέριμνα ή την επιτροπεία σε περισσότερους του ενός ανηλίκους αναπήρους.

Επιπλέοναπό το τέλος ταξινόμησης ή τα τέλη κυκλοφορίας αυτοκινήτου απαλλάσσονται ανάπηροι με:

Πλήρη παράλυση των κάτω ή άνω άκρων ή αμφοτερόπλευρο ακρωτηριασμό αυτών.
Σοβαρή κινητική αναπηρία του ενός ή και των δύο κάτω άκρων με ποσοστό αναπηρίας συνολικά 67%.
Σοβαρή κινητική αναπηρία του ενός ή και των δύο κάτω άκρων με συμμετοχή του ενός ή και των δύο άνω άκρων, με ποσοστό αναπηρίας συνολικά όχι μικρότερο του 67% από το οποίο το 40% τουλάχιστον από το ένα κάτω άκρο.
Ολική και από τους δύο οφθαλμούς τύφλωση, με ποσοστό αναπηρίας 100%.
Νοητική καθυστέρηση με δείκτη νοημοσύνης κάτω του 40%.
Μεσογειακή αναιμία ή συγγενής αιμορραγική διάθεση (αιμορροφιλία).
Δρεπανοκυτταρική ή μικροδρεπανοκυτταρική αναιμία
Νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου ή μεταμόσχευση νεφρού
Αυτισμό, εφ' όσον αυτός συνοδεύεται από επιληπτικές κρίσεις ή πνευματική καθυστέρηση ή οργανικό ψυχοσύνδρομο και, εξαιτίας των παθήσεων αυτών ο παθών έχει καταστεί ανάπηρος, με συνολικό ποσοστό αναπηρίας από 67% και άνω, και είναι ανίκανος για εργασία και έχει ανάγκη βοήθειας.
Δεν πληρώνουν και όσοι καταθέσουν πινακίδες

Φυσικά όπως και τα προηγούμενα χρόνια ισχύει και για φέτος το μέτρο της ακινησίας οχημάτων. Ετσι όσοι δεν επιθυμούν να πληρώσουν το ποσό που αναλογεί για το όχημα τους, έχουν την δυνατότητα να καταθέσουν τις πινακίδες τους στην Εφορία.
 

2019-11-12 15:06

Δύο ενημερωτικές εκδηλώσεις  για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 13/11/2019 στην Σπερχειάδα και στην Μακρακώμη.

Η πρώτη θα γίνει στις 10:00  στο Γυμνάσιο Μακρακώμης και η δεύτερη στις  12:00 στο Συνεδριακό Κέντρο “Αθανάσιος και Μαίρη Ακρίδα” στη Σπερχειάδα.

Η ασφαλής χρήση του διαδικτύου από τα παιδιά και τους εφήβους καθώς και η προστασία από τους κινδύνους που ελλοχεύουν, απασχολεί έντονα γονείς και εκπαιδευτικούς στις μέρες μας.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε συνεργασία της τοπικής Αστυνομίας και τις διευθύνσεις των σχολείων στα πλαίσια ενημέρωσης για σημαντικά θέματα που αφορούν τους νέους.

2019-11-09 13:01

Εξελίξεις θα έχουμε όπως φαίνεται στην Δυτική Φθιώτιδα
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Σπερχειός OnLine,έχουν ήδη αρχίσει,από ομάδα πολιτών,οι διαβουλεύσεις καί οι προετοιμασίες γιά την συλλογή υπογραφών για διεξαγωγή δημοψηφίσματος με ερώτημα την αλλαγή ονόματος του Δήμου Μακρακώμης , θεωρώντας ότι πρέπει να αξιοποιήσουν το συντομότερο δυνατόν τον νόμο  «Κλεισθένης 1», 
(δείτε εδώ), με τον οποίο δίνεται η δυνατότητα διεξαγωγής δημοψηφισμάτων στους Δήμους και στις Περιφέρειες.

 

Όπως μας τόνισαν οι άνθρωποι πού πρωτοστατούν σ'αυτή την κίνηση..

“….το «Δήμος Μακρακώμης»  πού «πραξικοπηματικά» δόθηκε στον Δήμο με το νόμο «Καλλικράτης» με καθαρά πολιτικά κριτήρια καί παζάρια, χωρίς ποτέ να ερωτηθούν οι τοπικές κοινωνίες, δεν εκφράζει κανέναν ,πλην ενός μικρού «σκληρού πυρήνα» Μακρακωμιτών, και το μόνο πού «κατάφερε» μέχρι σήμερα ήταν να χωρίσει αντί να ενώσει τους πολίτες της περιοχής.. Tο όνομα του Δήμου πρέπει να έχει την μεγαλύτερη δυνατή αποδοχή και να μας εκφράζει όλους και όχι μόνο μια μειοψηφία της τοπικής κοινωνίας… Προτείνουμε  το «Δήμος Σπερχειού» σαν το πλέον κατάλληλο νέο όνομα ..


..Σπερχειός, ένα όνομα «σφραγίδα» της Δυτικής Φθιώτιδας, αναλλοίωτο και άρρηκτα δεμένο με την περιοχή μας, γνωστό σε όλον τον κόσμο,με ιστορικό υπόβαθρο καί αναφορά τουλάχιστον 4000 χρόνων, απ’ την εποχή του Ομήρου μέχρι σήμερα.


«…Σπερχειέ, άδικα σου έταξε ο πατέρας μου πως, όταν εγώ γυρίσω, εκεί στην πατρική μου γη, για χάρη σου, θα έκοβα τα μαλλιά μου και θα σου πρόσφερα ιερή, πλούσια θυσία και πως εκεί θα έσφαζα πενήντα βαρβάτα κριάρια στις πηγές σου, όπου έχει τέμενος και ευώδη βωμό…»
  ( Ομήρου Ιλιάδα Ψ 144-147 )


Ο Σπερχειός είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας του τόπου μας και κυριολεκτικά είναι το "τρίγωνο" πού μας ενώνει όλους αφού:

 Πηγάζει απ’ την περιοχή του πρώην Δήμου Αγίου Γεωργίου καί της Κοινότητας Τυμφρηστού  και «φιλοξενεί» στις όχθες του τους πρώην Δήμους Μακρακώμης και Σπερχειάδας..”

Θυμίζουμε ότι στο παρελθόν είχε ξανατεθεί το θέμα ..αλλά "κουκουλώθηκε" .....με συνοπτικές διαδικασίες 

 Το προσεχές μέλλον λοιπόν θα δείξει αν τελικά θα αλλάξει όνομα η όχι ο Δήμος Μκρακώμης με δεδομένο ότι οι "συγκυρίες"  είναι τώρα πιό ευνοικές σύμφωνα με τούς διοργανωτές της κίνησης

2019-11-04 21:30

Αυτός είναι ο ιερέας που κατηγορείται για ασέλγεια σε βάρος 12χρονης στη Μάνη

Οι Αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία ταυτότητας και τις φωτογραφίες του 55χρονου ιερέα, ο οποίος κατηγορείται ότι ασελγούσε στη 12χρονη κόρη της συντρόφου του, στη Μάνη.

Πρόκειται για τον Νικόλαο Σταματόγιαννη του Νικολάου και της Μαργαρίτας που γεννήθηκε το 1964 στο Κερατσίνι Αττικής.

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για βιασμό κατ΄ εξακολούθηση, αποπλάνηση παιδιού και κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έως 31/12/2019, σύμφωνα με σχετική εισαγγελική διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 27310-26252 της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λακωνίας και 27330-29154 του Αστυνομικού Τμήματος Γυθείου, αντίστοιχα, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.


 

2019-11-04 21:21

Εντοπίστηκε σε παρόχθια περιοχή στην Ντραμπάτοβα Αμφιθέας Ιωαννίνων, ταξιδιωτικός σάκος με οπλισμό και άλλα αντικείμενα που εμπίπτουν στη νομοθεσία περί όπλων

Σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ατόμων που σχετίζονται με την υπόθεση

Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, εντοπίστηκε σε παρόχθια περιοχή στην Ντραμπάτοβα Αμφιθέας Ιωαννίνων, ταξιδιωτικός σάκος με οπλισμό και άλλα αντικείμενα που εμπίπτουν στη νομοθεσία περί όπλων.

Ειδικότερα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και στοιχείων, οι αστυνομικοί εντόπισαν και περισυνέλεξαν σήμερα (04-11-2019) το πρωί έναν ταξιδιωτικό σάκο, ο οποίος ήταν κρυμμένος, ανάμεσα σε καλαμιές, στην ανωτέρω περιοχή και ο οποίος περιείχε τα παρακάτω:

 • ( 11) περίστροφα,
 • (4) πυροβόλα όπλα χειρός μονής βολής,
 • (1) εμπροσθογεμές όπλο χειρός, δίκαννο με εξωτερικές σφύρες,
 • (1) ένα δίκαννο όπλο χειρός λειόκαννο με εξωτερικές σφύρες,
 • (2) εμπροσθογεμή τρίκαννα όπλα χειρός μαύρης πυρίτιδας,
 • (1) εμπροσθογεμές εξάκαννο όπλο χειρός μαύρης πυρίτιδας,
 • (1) εμπροσθογεμές δίκαννο όπλο χειρός μαύρης πυρίτιδας,
 • (1 ) εμπροσθογεμές δίκαννο τύπου πιστόλας με εξωτερικές σφύρες,
 • (3) σπάθες,
 • (9) ξιφολόγχες πολεμικών τυφεκίων,
 • (4) θήκες ξιφολογχών,
 • (2) ξιφίδια,
 • (2) ματσέτες,

Τα παραπάνω κατασχέθηκαν ενώ τα όπλα θα αποσταλούν στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση.

Προανάκριση ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

 

 

2019-11-03 23:11

ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

Στις 15 Νοεμβρίου αναμένεται να αναρτηθούν στο Taxisnet τα τέλη κυκλοφορίας για το 2020 και σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι ιδιοκτήτες οχημάτων δεν θα δουν διαφορά στα ποσά που θα κληθούν να πληρώσουν σε σχέση με πέρυσι.

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, έχει δηλώσει ότι το σύστημα χρήζει βελτιώσεων και κάθε αλλαγή θα κινείται προς τη δικαιότερη κατανομή της επιβάρυνσης για τους κατόχους αυτοκινήτων αλλά και προς τον στόχο της ανανέωσης του στόλου αυτοκινήτων στη χώρα. Επίσης, σύμφωνα με τον υπουργό, πρέπει να ενσωματωθούν οι προβλέψεις της νέας ευρωπαϊκής νομοθεσίας για τις εκπομπές ρύπων.

Παρόλα αυτά, οι όποιες αλλαγές θα γίνουν από την επόμενη χρονιά κι ως εκ τούτου τα τέλη κυκλοφορίας 2020 θα υπολογίζονται όπως και το 2019.

Οι ιδιοκτήτες θα πληρώσουν από 22 ευρώ έως 1.380 ευρώ.

Το ποσό υπολογίζεται είτε με βάση τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα είτε με βάση τα κυβικά του κινητήρα και το έτος ταξινόμησης.

Συγκεκριμένα, αυτοκίνητα που έχουν ταξινομηθεί από 1 Νοέμβριου 2010 και μετά, πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας με βάση τις εκπομπές CO2.

Αυτοκίνητα που έχουν ταξινομηθεί μέχρι 31 Οκτωβρίου 2010, καθώς και μοτοσυκλέτες (ανεξάρτητα από ημερομηνίας ταξινόμησης) πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας με βάση τον κυβισμό και το έτος ταξινόμησης.

Η κλίμακα υπολογισμού των ετήσιων τελών για τα οχήματα έχει ως εξής:

(τιμές ανά γραμμάριο Co2)

0-90 γρ. CO2 – Μηδέν ευρώ

91-100 γρ. CO2 – 0,90 ευρώ / γραμμάριο

101-120 γρ. CO2 – 0,98 ευρώ / γραμμάριο

121-140 γρ. CO2 – 1,20 ευρώ / γραμμάριο

141-160 γρ. CO2 – 1,85 ευρώ / γραμμάριο

161-180 γρ. CO2 – 2,45 ευρώ / γραμμάριο

181-200 γρ. CO2 – 2,78 ευρώ / γραμμάριο

201-250 γρ. CO2 – 3,05 ευρώ / γραμμάριο

Άνω από 251 γρ. CO2 – 3,72 ευρώ / γραμμάριο

Τα τέλη κυκλοφορίας 2020 μπορούν να καταβληθούν εμπρόθεσμα μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2019, σύμφωνα με τις τυπικές προβλέψεις και πληρώνονται το τελευταίο δίμηνο του τρέχοντος έτους (δηλαδή 1 Νοεμβρίου μέχρι 31 Δεκεμβρίου).

Ωστόσο, συνηθίζεται να δίνεται παράταση κάποιων ημερών για την καταβολή της οφειλής μέσα στις πρώτες ημέρες του νέου έτους. Ωστόσο, η σχετική ανακοίνωση γίνεται συνήθως τις τελευταίες ημέρες του χρόνου ή ακόμη και ανήμερα της 31ης Δεκεμβρίου και τυπικά δεν μπορεί να θεωρεί δεδομένο ότι θα συμβεί ή για πόσες μέρες θα δοθεί παράταση.

Όσοι δεν πληρώσουν εντός προθεσμίας τα τέλη κυκλοφορίας, θα επιβαρυνθούν (εκτός του ποσού για τα τέλη) και με τα εξής πρόστιμα:

Με το 100% των τελών εάν το όχημα είναι δίκυκλο, τρίκυκλο ή επιβατικό ΙΧ

Με το 50% των τελών εάν το όχημα είναι επιβατικό ΔΧ, φορτηγό ή λεωφορείο

Με 30 ευρώ εάν τα τέλη κυκλοφορίας είναι λιγότερα από 30 ευρώ

2019-11-03 23:06

Στο νοσοκομείο ο 56χρονος που σωριάστηκε αιμόφυρτος. «Πάγωσαν» οι φίλοι του, που είδαν τα πάντα…

Δεν έχουν τελειωμό τα περιστατικά με τραυματισμούς στο κυνήγι αγριόχοιρου. Το μεσημέρι του Σαββάτου (02-11-2019) περίπου στις 14:30, ένας 56χρονος κυνηγός δέχτηκε τη βολή από εξοστρακισμό 65χρονου πάνω στο καρτέρι, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του στο δεξιό μηρό.

Οι δύο άνδρες συμμετείχαν σε οργανωμένη ομάδα 10 ατόμων, που κυνηγούσαν αγριογούρουνα στα Άγραφα και συγκεκριμένα στην περιοχή Βοϊδάλα και στη θέση Βατόρεμα.

Ο 65χρονος πυροβόλησε προς τη μεριά που είδε αγριογούρουνο, η βολίδα όμως κάπου εξοστρακίστηκε και βρήκε στο πόδι τον 56χρονο που ήταν κοντά του.

Ο τραυματίας διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Καρπενησίου όπου και νοσηλεύεται. Ο δράστης παραδόθηκε λίγες ώρες αργότερα στο ΑΤ Καρπενησίου, ενώ κατασχέθηκε προσωρινά το κυνηγετικό του όπλο που κατείχε νομίμως.

Ο 65χρονος κατηγορείται για πρόκληση σωματικών βλαβών από αμέλεια και της νομοθεσίας περί όπλων.

 

2019-11-03 22:59

Μάχη για τη ζωή του δίνει 35χρονος κυνηγός…

Με δύο σκάγια πίσω από το αυτί του χειρουργείται στο νοσοκομείο του Βόλου 35χρονος κυνηγός αλβανικής καταγωγής που χτυπήθηκε στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής (3/11) από φίλο και ομοεθνή του στο χωριό Μικρό Περιβολάκι, την ώρα που κυνηγούσαν.

Οι δύο άντρες πήγαν για κυνήγι αγριογούρουνου και ο ένας χτυπήθηκε από τα σκάγια.

Τον μετέφεραν στο Κέντρο υγείας και κλήθηκε η μονάδα του ΕΚΑΒ που στη συνέχεια τον μετέφερε στο Νοσοκομείο του Βόλου.

Πηγή: e-thessalia.gr

2019-11-03 22:54

Πολύς κόσμος βρέθηκε το τριήμερο 1 – 3 Νοεμβρίου στη Δυτική Φθιώτιδα και συγκεκριμένα στα βουνά της Σπερχειάδας προκειμένου να συμμετάσχει ή να απολαύσει τους διαγωνιζόμενους στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ENDURO και στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα ENDURO Βορείου – Νοτίου Ελλάδος.

Οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο στις διοργανώσεις της Λέσχης Μοτοσυκλετιστών Σπερχειάδας (ΛΕ.Μ.Σ.) και της Άρτεμις Αθλητικής Ένωσης με τη συνεργασία και του Δήμου Μακρακώμης που με ευχαρίστηση βλέπει την αθρόα προσέλευση κόσμου στην περιοχή.

Βέβαια από τέτοιους αγώνες και με τόσες συμμετοχές δεν έλειψαν και τα απρόοπτα με δύο αναβάτες να έχουν ατύχημα κατά τη διάρκεια τους. Γρήγορα με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ διακομίστηκαν στο Κέντρο Υγείας Μακρακώμης και από κει στο Νοσοκομείο Λαμίας, καθώς ο ένας είχε υποστεί διάσειση και ο άλλος έσπασε από πτώση την κλείδα.

 

Προϊόντα: 1 - 10 από 8338
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

web counter