Νέα

2022-01-06 13:49

Στη γέφυρα Σπερχειού στο δρόμο Σπερχειάδας Μακρακώμης, με κάθε επισημότητα και με σύμμαχο τον καλό καιρό, έγινε καί φέτος ο καθιερωμένος αγιασμός των υδάτων στην Δυτική Φθιώτιδα.

Παρουσία της Δημοτικής Αρχής, 4 τολμηροί νέοι,(Νίκος Οικονομίδης,Στάθης Τσαμαλής,Γιώργος Υφαντής και Λάμπρος Πολύμερος) βούτηξαν στα παγωμένα νερά του Σπερχειού για να πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό.

Τον Σταυρό έπιασε ο Στάθης Τσαμαλής

Δείτε το βίντεο καί τις φωτογραφίες

 

 

2022-01-05 21:18

Ολοσχερώς κάηκε σήμερα γύρω στις 5:30 το απόγευμα αυτοκίνητο σε αγροτικό δρόμο της Λευκάδας.

Η οδηγός του αυτοκινήτου,(51χρονη επαγγελματίας από την Μακρακώμη με την 10χρονη κόρη της), προφανώς στην προσπάθειά της να περάσει απέναντι στην Πτελέα πήρε λάθος δρόμο καί βρέθηκε στον κάμπο τού χωριού, όταν, μάλλον απο κάποιο βραχυκύκλωμα, ξέσπασε φωτιά στο όχημα και παρά την επέμβαση της Πυροσβεστικής καταστράφηκε τελείως.

Ευτυχώς όμως η οδηγος και η κόρη της πού ήταν συνεπιβάτης δεν έπαθαν τίποτα είναι καλά στην υγεία τους αν και τρομαγμένες από την περιπέτεια που πέρασαν.

 

 

2021-12-10 13:06

 Σε μια πρωτόγνωρη, ζοφερή πραγματικότητα εν μέσω της κρίσης που φέρνει η πανδημία σε όλα τα επίπεδα της κοινωνικής και οικονομικής ζωής, ο Δήμος Μακρακώμης επιλέγει και αποφασίζει να ξοδέψει σχεδόν 80.000 ευρώ!! για Χριστουγεννιάτικα στολίδια και την διαμόρφωση εορταστικού πνεύματος.....όπως διαβάζουμε στο σύστημα ΔΙΑΥΓΕΙΑ

Αποτελεί τουλάχιστον πρόκληση στο δημόσιο αίσθημα η διάθεση τέτοιων ποσών την στιγμή πού εκατοντάδες συνδημότες αδυνατούν να πληρώσουν τα βασικά αγαθά και τις υποχρεώσεις τους καί όταν οι προεκλογικές υποσχέσεις για την ΑΜΕΣΗ μείωση των δημοτικών τελών και την ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ τους γιά τις ευπαθείς ομάδες έμειναν λόγια καί μόνο λόγια

Αξιοσημείωτο επίσης είναι το γεγονός ότι η προμήθεια των στολιδιών (61.000ευρώ περίπου) γίνεται από επαγγελματία εκτός τού Δήμου αλλά καί εκτός τού νομού Φθιώτιδας, με την γνωστή μέθοδο της κατάτμησης τού ποσού καί απ'ευθείας ανάθεση βεβαίως βεβαίως.

Η διαδικασία είναι νόμιμη...αλλά ποιός δεν θυμάται τον σάλο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στα συμβούλια από τους νυν υψηλόβαθμους της διακυβέρνησης τού Δήμου όταν ήταν στην αντιπολίτευση, για τις απέυθείας αναθέσεις της προηγούμενης Δημοτικής αρχής γιά αδιαφανείς διαδικασίες κλπ κλπ....

Τότε η συγκεκριμένη διαδικασία είχε σχεδόν ποινικοποιηθεί και αποτέλεσε την κύρια αντιπολιτευτική "σημαία" τους

Βέβαια τα χρόνια πέρασαν οι θέσεις άλλαξαν η "απ'ευθείας ανάθεση" έγινε συνήθης πρακτική  καί γιά όσους παρακολουθούν τα πράγματα είναι φανερό ότι η ταύτιση λόγων καί έργων ...δυστυχώς αγνοείται

 

2021-12-10 12:59

Έναρξη υλοποίησης διανομών τροφίμων και ειδών Βασικής Υλικής Συνδρομής στους δικαιούχους του προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ)

Ο Δήμος Λαμιέων ως επικεφαλής εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας, σε συνεργασία με όλους τους Δήμους-εταίρους, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη υλοποίησης διανομών τροφίμων και ειδών Βασικής Υλικής Συνδρομής στους δικαιούχους του προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ)».

Τα σημεία και το πρόγραμμα διανομής ανά Δήμο έχουν ως εξής:

Για τον Δήμο Λαμιέων στην οδό Φιλίας παραπλεύρως του μεσαίου κτιρίου της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας, από την Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021 έως και την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021 και ώρες από 09:00 π.μ. έως 16:00 μ.μ.,
Για τον Δήμο Αμφίκλειας-Ελάτειας, το Κέντρο Κοινότητας στην Ελάτεια την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2021 και ώρες από 10:00 π.μ. έως 12:30 μ.μ.,
Για τον Δήμο Δομοκού, η Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων στο Δομοκό την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2021 και ώρες από 10:00 π.μ. έως 14:00 μ.μ.,
Για τον Δήμο Λοκρών την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2021 με 1ο σημείο διανομής το κτίριο της Διεύθυνσης Πρόνοιας στην Αταλάντη και ώρες από 09:00 π.μ. έως 13:00 μ.μ. και 2ο σημείο διανομής το Δημοτικό κατάστημα Μαλεσίνας και ώρες από 14:00 μ.μ. έως 15:00 μ.μ.,
Για τον Δήμο Μακρακώμης, το Κέντρο Κοινότητας στη Σπερχειάδα, την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021 και ώρες από 10:00 π.μ. έως 14:00 μ.μ.,
Για τον Δήμο Καμένων Βούρλων την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021, με 1ο σημείο διανομής το ΚΑΠΗ στο Μώλο και ώρες από 09:00 π.μ. έως 11:30 μ.μ. και 2ο σημείο διανομής το Κλειστό Γυμναστήριο στα Καμένα Βούρλα και ώρες από 12:30 μ.μ. έως 14:30 μ.μ.
Για τον Δήμο Στυλίδας την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021, με 1ο σημείο διανομής το Συνεργείο του Δήμου στη Στυλίδα και ώρες από 09:00 π.μ. έως 11:00 μ.μ., 2ο σημείο διανομής το Συνεργείο του Δήμου στον Αχινό και ώρες από 12:00 μ.μ. έως 13:00 μ.μ. και 3ο σημείο διανομής το Δημοτικό κατάστημα Πελασγίας και ώρες από 14:00 μ.μ. έως 15:00 μ.μ.
Τα είδη που θα διανεμηθούν είναι: Κρέας Χοιρινό & Βόειο,  Κοτόπουλο, Ελαιόλαδο, Ηλιέλαιο, Φακές, Φασόλια, Ρεβίθια, Ρύζι, Ζυμαρικά, Τραχανάς, Αλεύρι, Πατάτες, Φέτα, Αλάτι, Ζάχαρη, Μέλι, Πελτές, Μήλα, Χυμός Πορτοκάλι, Γάλα Εβαπορέ, Βρεφικά Είδη.

Οι δικαιούχοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους έγγραφο πιστοποίησης ΑΜΚΑ και την Αστυνομική Ταυτότητα για τους ημεδαπούς ή Διαβατήριο για τους αλλοδαπούς.

Εάν η παραλαβή δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί για σοβαρούς λόγους από τον Δικαιούχο ή μέλος της οικογένειάς του, τα προϊόντα μπορούν να παραληφθούν από 3ο πρόσωπο προσκομίζοντας εξουσιοδότηση θεωρημένη με το γνήσιο της υπογραφής ή εκδοθείσα από την ηλεκτρονική διεύθυνση gov.gr

Παρακαλούνται οι δικαιούχοι για λόγους Δημόσιας Υγείας και αποφυγής συνωστισμού, να προσέρχονται στον χώρο διανομής αποκλειστικά την ακριβή ώρα και μέρα που θα ειδοποιηθούν μέσω SMS καθώς και τηλεφωνικά στους αριθμούς τηλεφώνων που έχουν δηλώσει στο ΚΕΑ.

Επισημαίνεται ότι είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ η χρήση ΜΑΣΚΑΣ κατά την προσέλευσή και την παραμονή των ωφελούμενων στους χώρους της διανομής.

2021-11-27 18:27

 

27/11/2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προέδρου Κοινότητας Σπερχειάδας 

 

Οι μύθοι και οι αλήθειες της «Γλυκοχώρας».

Οι μύθοι με την αλήθεια απέχουν πολύ, μα εύκολα συγχέονται.

Γι’ αυτό, αποφάσισα να δημοσιεύσω τα παρακάτω προς ενημέρωση και αποκατάσταση της αλήθειας, την οποία ορισμένοι και ορισμένες προσπαθούν να διαστρεβλώσουν.

ΜΥΘΟΣ 1:

Η Κοινότητα Σπερχειάδας δεν συμμετέχει στις εορταστικές εκδηλώσεις για τα Χριστούγεννα 2021, όπως ψευδώς ανέφερε η εντεταλμένη για τον Πολιτισμό Δημοτική Σύμβουλος Λίνα Ρήγα στη συνάντηση που πραγματοποίησε στις 25 Νοεμβρίου με συλλόγους της πόλης μας.

ΑΛΗΘΕΙΑ 1: 

Στις 5 Νοεμβρίου 2021, σε κατ’ ιδίαν συνάντηση, μου ζητήθηκε από το Δήμαρχο Μακρακώμης Γιώργο Χαντζή να καταθέσω εγγράφως τις προτάσεις της Κοινότητας Σπερχειάδας για την καθιερωμένη πλέον «ΓΛΥΚΟΧΩΡΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ» 2021.

Έχοντας μεριμνήσει εγκαίρως με την πλειοψηφία των συναδέλφων μου και ιδιαίτερα με την Κατερίνα Σιούτα, λαμβάνοντας υπόψιν και τις εκδηλώσεις των προηγούμενων ετών που είχαμε πραγματοποιήσει πάντα σε συνεργασία με τους τοπικούς Συλλόγους και υπό την αιγίδα του Δήμου,  ετοιμάσαμε ένα πλήρες και λεπτομερέστατα κοστολογημένο πρόγραμμα. 

Ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων που συμπεριλάμβανε ποικίλες δραστηριότητες με τη συμμετοχή φυσικά και φέτος συλλογικών φορέων, μαθητών και πολιτών πάντα υπό την αιγίδα του Δήμου.

Το καταθέσαμε στο Δήμο με πρωτόκολλο 82636/13287/11-11-2021 προς τον κ. Δήμαρχο και στην Υπεύθυνη Πολιτιστικών κα. Ρήγα Λίνα.

Στόχος μας, όπως αποδείξαμε και με τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις, η ψυχαγωγία των συμπολιτών μας, αλλά και η προσέλκυση επισκεπτών με ότι αυτό συνεπάγεται για την τοπική αγορά.

ΜΥΘΟΣ 2: 

Δεν υπάρχουν λεφτά για εκδηλώσεις.

ΑΛΗΘΕΙΑ 2: 

Μόλις την Τρίτη 23 Νοεμβρίου καλέστηκα από την υπεύθυνη Πολιτιστικών κ. Λίνα Ρήγα στο Γραφείου Δημάρχου σχετικά με «τη συμμετοχή της Κοινότητας στις εκδηλώσεις του Δήμου για τα φετινά Χριστούγεννα». 

Παρούσα ήταν και η Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Βίκυ Αρβανίτη και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Γιάννης Παπαχαραλάμπους. 

Η κ. Αρβανίτη και η κ. Ρήγα ήταν ενήμερες των προτάσεων μας, τις οποίες όμως δε συζήτησαν ποτέ μαζί μας.  Μου ανακοίνωσαν ως τετελεσμένο γεγονός ότι τα χρήματα που θα διαθέσουν για όλες τις εκδηλώσεις ήταν 2.300 € με ΦΠΑ, από τα 14.929 ευρώ με ΦΠΑ που εμείς ζητήσαμε, με τη δικαιολογία ότι δεν υπάρχουν χρήματα και ότι το ίδιο ποσό θα δοθεί και στην Κοινότητα Μακρακώμης. 

Να τονιστεί εδώ πως τα χρήματα τα οποία ζητήσαμε φυσικά και δεν θα περικόβονταν από τεχνικές ή κοινωνικές υπηρεσίες, παρά λιμνάζουν σε αχρησιμοποίητους κωδικούς, όπως ανέλυσα στην κ. Αρβανίτη και στην κ. Ρήγα. Εκτός από Πρόεδρος της Έδρας του Δήμου, έχω διατελέσει και Δήμαρχος, γνωρίζω από προϋπολογισμούς και δεν υπήρχε ποτέ περίπτωση να ζητήσω χρήματα για εκδηλώσεις, εάν δεν ήμουν σίγουρος ότι υπάρχουν.

Τους τόνισα ότι με τα 2.300€ ασφαλώς και δεν μπορούν να γίνουν αξιοπρεπείς εκδηλώσεις στην Έδρα του Δήμου και ότι η Κοινότητα δεν μπορεί να συμμετέχει σε μία πρόταση-παρωδία της Αντιδημάρχου Οικονομικών και της Υπεύθυνης Πολιτιστικών του Δήμου. 

Η κ. Ρήγα θεώρησε σκόπιμο, ύστερα, να καλέσει τους τοπικούς συλλόγους τους οποίους και φυσικά παραπληροφόρησε, με μοναδικό σκοπό να τους πείσει, δήθεν για το καλό του τόπου μας, να συμμετέχουν και να πραγματοποιήσουν εθελοντικά τις εκδηλώσεις, αγνοώντας για πολλοστή φορά την Κοινότητα Σπερχειάδας. Με τη στάση της αυτή αποδεικνύει για ακόμα μια φορά την αλαζονεία και τον εγωισμό της. 

ΜΥΘΟΣ 3:

Η «αιώνια έχθρα» ανάμεσα σε Σπερχειάδα και Μακρακώμη.

ΑΛΗΘΕΙΑ 3:

Οι δύο πόλεις ανήκουν σε μια περιοχή της ελληνικής περιφέρειας που, ιδιαίτερα αυτούς τους δύσκολους και απρόβλεπτους καιρούς που ζούμε, πασχίζει να κρατηθεί όρθια.

Αν κάτι μπορεί να μας σώσει από την κατρακύλα και τον αφανισμό είναι η συνεργασία και η αλληλοστήριξη.

Δυστυχώς, η κ. Αρβανίτη και η κ. Ρήγα κάνουν ότι περνά από το χέρι τους για να μας χωρίσουν, αντί να μας ενώσουν, πατώντας σε δύο βάρκες επί δικαίων και αδίκων.

Είναι ντροπιαστικό, ανόητο και κυρίως ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ για τον τόπο μας, ο έχων ή η έχουσα εξουσία να την καταχράζεται.

Η Διοίκηση οφείλει να είναι δίκαιη, ανοιχτόμυαλη, συνεργατική και ωφέλιμη. 

Κλείνοντας, οφείλω να ζητήσω συγγνώμη ΜΟΝΟ για ορισμένες εκφράσεις που είπα εν βρασμώ, μετά τη συνάντησή μου με την κ. Αρβανίτη, την κ. Ρήγα και τον κ. Παπαχαραλάμπους. Παραφέρθηκα και είναι χρέος μου να το παραδεχτώ.

Η Κοινότητα Σπερχειάδας αρνείται πεισματικά να μπει σε μικροπολιτικά και λαϊκίστικα παιχνίδια. Εμάς δεν μας ενδιαφέρει η εξουσία και δεν χαρακτηρίζουμε τους ανθρώπους ανάλογα με τα εκλογικά τους δικαιώματα. 

Μας ενδιαφέρει ο τόπος που ζούμε να πάρει χρώμα και ζωντάνια. 

Και είμαστε πάντα εδώ, με προτάσεις και ανοιχτά αυτιά και μυαλά για να δημιουργήσουμε αυτές τις συνθήκες της προόδου μαζί με τη Μακρακώμη, τον Άγιο Γεώργιο, τον Τυμφρηστό, με όλες τις Κοινότητες του Δήμου, με κάθε δημότη, ετεροδημότη και επισκέπτη.

Με εκτίμηση,

Νίκος Τζιβελέκας 

Πρόεδρος Κοινότητας Σπερχειάδας

 
2021-11-25 13:18

Και αφού έπεσε η σκόνη απ’τους πανηγυρισμούς και τις θριαμβολογίες, σχετικών και ασχέτων, για τον δρόμο περιπάτου από την Σπερχειάδα έως την Κάτω Καλλιθέα ας δούμε τι πραγματικά έγινε με το συγκεκριμένο έργο.

Όλοι γνωρίζουν ότι η ιδέα του έργου ανήκει στον Νίκο Τζιβελέκα, πού από την θέση τού Δημάρχου Σπερχειάδας τότε το 2009 είχε ετοιμάσει και την αρχική μελέτη η οποία για διάφορους λόγους (εκλογές, μνημόνια κλπ) έμεινε στα συρτάρια χωρίς όμως να ξεχαστεί από τον εμπνευστή της..

Στις αρχές του τρέχοντος έτους ο Ν.Τζιβελέκας από την θέση τού Προέδρου της Κοινότητας Σπερχειάδας αυτή την φορά, επαναφέρει το θέμα και σε συνεδρίαση τού Τοπικού Συμβουλίου Σπερχειάδας, παρόντος τού  Αντιπεριφερειάρχη κ.Κώστα Καραγιάννη, ζήτησε την συνδρομή του για την υλοποίηση τού έργου λαμβάνοντας την υπόσχεση πως θα γίνει ότι χρειάζεται για την χρηματοδότησή του..

Έτσι μετά την υποβολή της σχετικής μελέτης από τον Δήμο, εγκρίθηκε το ποσό των 482.000,00€

Η «εμπλοκή» τού Κ.Καραγιάννη αποδείχθηκε -εκ τού αποτελέσματος- καθοριστική γιά το αίσιο τέλος, λαμβάνοντας υπόψιν τις άριστες σχέσεις του με τον Περιφερειάρχη κ.Φάνη Σπανό, και γενικότερα την πρόσβασή του στην κεντρική εξουσία.. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά πού «αθόρυβα» αλλά αποτελεσματικά προσφέρει τις υπηρεσίες του στον τόπο μας αποδεικνύοντας ότι αποτελεί «κεφάλαιο» για την Δυτική Φθιώτιδα

 Ας μην ξεχνάμε ότι ζούμε σε χαλεπούς καιρούς και οι χρηματοδοτήσεις ειδικά τέτοιων έργων γίνονται με το σταγονόμετρο…

 

Κάποιοι έσπευσαν να πανηγυρίσουν.. προσπαθώντας να οικειοποιηθούν τον μόχθο και τα έργα άλλων χωρίς καμία αναφορά σ’αυτούς, όπως η στοιχειώδης γενναιότητα απαιτεί ..προκαλώντας οργή αλλά και γέλιο..

Ευτυχώς το Δελτίο Τύπου τού Δήμου «διέσωσε» την κατάσταση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΔΡΟΜΟΥ ΠΕΡΙΠΑΤΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑΣ ΠΡΟΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ, ύψους 482.000,00 €

Μετά την υποβολή της σχετικής μελέτης που αφορούσε τη μελέτη για την κατασκευή δρόμου περιπάτου με κατεύθυνση από την Ανατολική πλευρά της πόλης της Σπερχειάδας προς τη κοινότητα Καλλιθέας, εγκρίθηκε το ποσό των 482.000,00€.

Για το λόγο αυτό η Δημοτική Αρχή του Δήμου μας, ευχαριστεί για τη θετική τους συμβολή, το Περιφερειάρχη κ. Σπανό Φάνη, τους Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Καρακάντζα Αθανάσιο- Καραγιάννη Κώστα και τη Κα Ζωβοϊλη Αθανασία, Διευθύντρια Τεχνικών έργων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Η μελέτη αποτελούσε πάγιο αίτημα των δημοτών της Σπερχειάδας και είχε εκπονηθεί το 2010 από τον τότε Δήμαρχο του Καποδιστριακού Δήμου Σπερχειάδας κ. Ν. Τζιβελέκα, αλλά ποτέ μέχρι σήμερα δεν είχε υποβληθεί για χρηματοδότηση.

Γραφείο Δημάρχου

 

Δείτε εδώ την απόφαση έγκρισης

2021-11-16 15:04

ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΔΗΜΟΥ ΜΑΚΡΑΚΩΚΗΣ: 

«Κακοδιαχείριση & έλλειψη κοινής λογικής από τη Δημοτική Αρχή»

 • Δυστυχώς για το Δήμο και τους δημότες μας η εικονική πραγματικότητα των αναρτήσεων του Δημάρχου, των Αντιδημάρχων και του άνευ χαρτοφυλακίου Αναπληρωτή Δημάρχου υπηρετούν την εικόνα τους, η οποία όμως απέχει πολύ από τη σκληρή πραγματικότητα στη διαχείριση των οικονομικών. 

Φτάσαμε στο σημείο να μην έχουμε χρήματα να πληρώσουμε το ρεύμα.

 • Αποτέλεσμα αυτού ήταν στην τελευταία Αναμόρφωση του Προϋπολογισμού και του Τεχνικού Προγράμματος να αφαιρεθούν χρήματα από έργα οδοποιίας όλων των Δημοτικών Ενοτήτων για να μη μας κόψουν το ρεύμα.

Συγκεκριμένα αφαιρέθηκαν:

 • 220.000 € από τη ΔΕ Σπερχειάδας

 • 100.000 € από τη ΔΕ Μακρακώμης

 • 70.000 € από τη ΔΕ Αγ. Γεωργίου

 • Σα να μην έφτανε αυτό, ξεπερνώντας κάθε λογική και αγνοώντας το μέγεθος της πρόκλησης δεσμεύουν 90.000 € (30.000 € για κάθε Δημοτική Ενότητα) για το στολισμό των Χριστουγέννων. Ποσό με το οποίο υποθέτουμε ότι θα στολίσουν όλα τα σπίτια των δημοτών και μάλλον θα φέρουν τον ίδιο τον Άγιο Βασίλη να μοιράσει προσωπικά δώρα σε όλα τα παιδιά για να δικαιολογηθεί με κάποιο τρόπο το ύψος της δαπάνης. 

 • Είναι απορίας άξιο, πώς με τόσα εκατομμύρια που εισρέουν στο Δήμο μας, σύμφωνα με τις αναρτήσεις του κ. Κοντογεώργου που αγγίζουν τα όρια της γραφικότητας, φτάσαμε στο σημείο να μην έχουμε να πληρώσουμε ούτε το ρεύμα.

Τελικά απ’ ότι φαίνεται μέσω των φώτων του στολισμού θα μας αλλάξουν τα φώτα…

 • Εδώ ισχύει αυτό που λέει ο σοφός λαός: “Όποιος αγοράζει τα περιττά, στο τέλος για να ανταπεξέλθει πουλάει και τ’ αναγκαία”

 • Για να αναφερθούμε και στο Τεχνικό Πρόγραμμα, το οποίο θεωρούμε σημαντικό και συζητήθηκε στην τελευταία συνεδρίαση, τα δύο προηγούμενα χρόνια ήταν ακριβώς το ίδιο με εκείνο της παλαιάς Δημοτικής Αρχής, ενώ φέτος είναι τροποποιημένο μόνο κατά το 1/3.

 • Οι μόνες χρηματοδοτήσεις που έχουν έρθει επί των ημερών της παρούσας Διοίκησης είναι αυτές που πήραν όλοι οι Δήμοι για τις καταστροφές του Ιανού και τη διαχείριση της πανδημίας, όπως επίσης και περίπου 1.300.000 € για το Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων.

 • Με αποκορύφωμα, βεβαίως, την ανάθεση του 1.000.000 (+ 200.000 € από ιδίους πόρους) με έκπτωση 8%... Προκαλώντας ζημιά στο Δημόσιο τουλάχιστον 500.000 €.

Με εκτίμηση και σεβασμό προς τους δημότες,

τα μέλη της παράταξης Ανεξάρτητη Δημιουργική Συνεργασία

 

Για του λόγου το αληθές, παραθέτουμε την εισήγηση Αναμόρφωσης Προϋπολογισμού από την τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ:

 
2021-10-28 21:31

«Με ενότητα και ομοψυχία, οι Έλληνες και οι Ελληνίδες πάντα θα γράφουν ιστορία!»
Μήνυμα του Βουλευτή ΝΔ Φθιώτιδας Θέμη Χειμάρα
για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.


«Η σημερινή μέρα αποτελεί μια σπουδαία ευκαιρία για ανασκόπηση και σκέψη με αφορμή τα σπουδαία γεγονότα που συντέλεσαν στην Επέτειο του ΟΧΙ, στο Έπος του 1940 και στην Εθνική Αντίσταση ενάντια στα κατοχικά στρατεύματα.
Τιμούμε την απαράμιλλη γενναιότητα των Αγωνιστών και το πάθος τους για ελευθερία, αξιοπρέπεια, δημοκρατία.
Όλα αυτά που σήμερα θεωρούμε, δικαίως, κεκτημένα και αδιαπραγμάτευτα.
Στη χαραυγή μιας νέας περιόδου, μετά την επέλαση της πανδημίας και τις πολλαπλές συνέπειες που αφήνει πίσω της στην οικονομία και στην κοινωνία, η Ιστορία μας ζητά για μία ακόμη φορά, να αγωνιστούμε σκληράμε συναίνεση και αλληλοσεβασμό ώστε γρήγορα, να ανακάμψουμε χτίζοντας παράλληλα μια σύγχρονη, πιο δίκαιη και αποτελεσματική χώρα.
Να προασπίσουμε την εθνική μας κυριαρχία και να ισχυροποιήσουμε τη θέση μας στον παγκόσμιο γεωπολιτικό χάρτη.
Να προστατεύσουμε την υγεία, τους κοινωνικά πιο ευαίσθητους συμπολίτες μας και να καλλιεργήσουμε εκείνες τις συνθήκες που θα συνδράμουν στην πρόοδο των επόμενων γενεών.
81 χρόνια μετά το μεγάλο "ΟΧΙ", έχουμε καταφέρει πολλά, παρά τα εμπόδια, τις αποτυχίες και τις αστοχίες που μεσολάβησαν από τότε έως τώρα και μπορούμε ακόμη περισσότερα.
Εξάλλου, με «όπλα» την ενότητα, την ομοψυχία και το πείσμα πως, ακόμα και το ακατόρθωτο είναι εφικτό, οι Έλληνες και οι Ελληνίδες πάντα θα γράφουν ιστορία!
Χρόνια πολλά σε όλους και όλες!»

 

2021-10-28 21:19

“Η 28η Οκτωβρίου 1940 είναι κορυφαία στιγμή της ιστορικής διαδρομής του ελληνικού έθνους. Με το ιστορικό ΟΧΙ στο φασισμό και το ναζισμό και τις θυσίες της, η Ελλάδα διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, προκαλώντας παγκόσμιο θαυμασμό. Σήμερα, στις Ελληνίδες και στους Έλληνες που – με γενναιότητα και ομοψυχία – πολέμησαν για την ελευθερία και την εθνική αξιοπρέπεια και πραγματοποίησαν το έπος του 1940, αποτίουμε φόρο τιμής. Αντλούμε διδάγματα από τα παραδείγματα της γενναιότητας, της ομόνοιας και της ομοψυχίας, για την προστασία της ελευθερίας της ιστορικής πατρίδας μας.

Και 81 χρόνια μετά, αντιμετωπίζουμε με σχέδιο, σθένος και συνοχή, τις νέες προκλήσεις. Ως δύναμη ειρήνης, θωρακίζουμε την ασφάλεια της Πατρίδας μας, με ενίσχυση της αποτρεπτικής ισχύος της, με σύναψη συμφωνιών με άλλες χώρες, με διεύρυνση της παραγωγικής βάσης και ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής.

Τις θερμότερες ευχές μου σε κάθε Ελληνίδα και σε κάθε Έλληνα!”

2021-10-28 20:06

Με κάθε επισημότητα γιορτάσθηκε και φέτος στην έδρα τού Δήμου την Σπερχειάδα η Εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου τελέστηκε η πανηγυρική Θεία Λειτουργία,έγινε επιμνημόσυνη δέηση και στη συνέχεια κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο

Την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας  εκπροσώπησε ο Αντιπ/χης Κ. Καραγιάννης

Ακολούθησε η μαθητική παρέλαση στην κεντρική πλατεία της πόλης, παρουσία φορέων, πολιτικών και θεσμικών αρχών

Οι εκδηλώσεις έκλεισαν, με δημοτικούς χορούς από χορευτικά τμήματα τού Λαογραφικού Ομίλου Σπερχειάδας

Δείτε video καί φωτογραφίες απ'την παρέλαση

 

 

 

Προϊόντα: 1 - 10 από 8743
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

 

 

conter12